Inspiratie op YouTube: visie, training en voeding.

Op internet is gigantisch veel te vinden over fitness en krachtsport. Je kan er een hoop over lezen, maar wat je ook kan doen is filmpjes bekijken. Maar waar moet je kijken? Zoek op YoutTube alleen al op powerlifting en je krijgt 600.000 resultaten. Omdat niet iedereen graag het wiel zelf uitvindt, hier een paar tips voor YouTube channels over krachtsport waar je veel van kan leren. Geen lijstje, geen ranking: deze channels zijn allemaal de moeite waard om even te bekijken.

 

Candito HQ Training

Jonnie Candito is niet de allersterkste powerlifter. Hij heeft geen wereldrecords verbroken, en ook nog geen noemenswaardige wedstrijden gewonnen. Hij ziet ‘r uit als een gewone Amerikaanse jongen. Maar: hij is zeer dedicated! In zijn filmpjes legt hij uit hoe oefeningen moeten, vertelt hij hoe z’n huidige trainingsprogramma eruit ziet en vooral: vertelt hij over zijn visie op powerlifting en de afwegingen die hij maakt. Een echte denker. In het onderstaande filmpje legt hij uit waarom hij kiest voor powerlifting en niet voor bijvoorbeeld bodybuilding: waarom hij kiest voor kracht en niet voor uiterlijke esthetiek. De korte samenvatting: in powerliften is objectief te zien dat je progressie maakt, je kunt immers meer gewicht dan de vorige keer pakken. Waar het uiteindelijk omdraait is motivatie, en het is voor een ieder om zelf te bepalen waar hij op de lange termijn gelukkig van wordt: bodybuilden of powerlifting.

 

Elliott Hulse (strengthcamp

Geen powerlifter, maar een zogenaamde strongman. Strongman is een sport waarbij de deelnemers allerlei soorten krachtoefening moeten doen, niet alleen met barbells, maar ook met zware boomstammen, stenen, etc. Maar deze trainen ook veel op de powerliftoefeningen. Elliott Hulse organiseert open gyms. Hij heeft zelf een garage ingericht als sportschool, en hier nodigt hij dan zijn volgers uit. Vervolgens helpt hij ze bij techniek van de oefeningen en laat ze wedstrijden tegen elkaar doen. Daarnaast zie je zijn eigen trainingen voorbijkomen, en verteld ook hij een hele hoop over zijn visie op het leven (soms een beetje gek) en krachttraining. De toewijding druipt er ook hier vanaf!

In dit filmpje legt hij uit hoe je jezelf altijd maar moet uitdagen, hoe moeilijk en zwaar iets ook lijkt. Dit gaat niet alleen over training, maar ook over het leven. Become the strongest of yourself!

George Leeman 

Verschikkelijk sterk. Groot als een beer. Dat is George Leeman. Hij begon met trainen omdat hij gepest werd, en trainde tot het randje en eroverheen, omdat hij zichzelf zo erg haatte. Hij hield van het powerliften omdat hij hier zelf de totale controle had en al zijn haat en boosheid in trainen kwijt kon. Doordat hij sterk werd vergrootte zijn zelfvertrouwen. Hij is pas 22 jaar, maar lift nu al bizarre gewichten: 227 kg bench press, 318 kg squat en 411 kilogram deadlift. Hij heeft een paar video’s waarin hij praat, maar indrukwekkend zijn de video’s van zijn deadlifts. Het volgende verhaal gaat over zijn vader, aan het eind doet hij de deadlift van 411 kilogram.

 

Michael Kory

Weer géén powerlifter, maar een bodybuilder. Hij laat vooral zien hoe zijn lifestyle eruit ziet. Hij maakt video’s van zijn trainingen, zeker interessant om te zien als je net begonnen bent en nog zoekende bent voor welke sport je wilt gaan: powerlifting of bodybuilding. Daarnaast besteedt hij veel aandacht aan voeding, veel meer dan andere channels. Hij laat recepten zien, doet boodschappen of laat zien wat hij een hele dag eet. In het onderstaande filmpje laat hij waarin hij uitlegt hoe je berekent hoeveel calorieeen je nodig hebt.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s