Powerliften is de weg naar succes

Wat anderen vinden is niet belangrijk

Discipline opbouwen, jezelf pushen om succes te behalen. Alles er voor over hebben om maximale progressie te boeken. Dat leer je van powerliften. Niet voor het applaus van anderen, maar omdat het is wat JIJ wil. Omdat het jou sterker maakt. Omdat jij constant progressie boekt. Of dat nou gezien wordt door anderen of niet, who cares? Je doet wat je moet doen om jouw doel te behalen. Work hard in silence, let success make the noise. Laat mensen zeggen wat ze willen.

 

Levensstijl

Zal iemand ooit tegen de editor van een film zeggen:  “wow, goed gemonteerd”? Nee, hij krijgt het alleen te horen als er zichtbaar fouten in de montage zitten. Zal iemand ooit tegen een journalist zeggen dat hij de deadline zo knap gehaald heeft? Nee, hij krijgt het alleen te horen als hij de deadline niet haalt. Om dezelfde reden krijgt een powerlifter nooit iets te horen over de keren dat hij bijna faalde op een squat maar uiteindelijk een persoonlijk record brak. Of de enorme hoeveelheid voeding die hij af en toe met tegenzin naar binnen moet werken. Of die keren dat hij in de sportschool zit terwijl anderen in de kroeg bier drinken. Daarom: als je gevoelig bent voor wat anderen vinden van jouw levensstijl, zoek een andere sport 😉

Stapje voor stapje

Hoe bouw je discipline op? Elliott Hulse, strongman met een veel bekeken YouTube kanaal: “Begin met iets kleins. Als je wilt afvallen begin dan met lopen. Ga elke dag een stukje lopen. Uiteraard is er meer nodig dan slechts lopen, maar dit creëert een verplichting. Verplichting en discipline vallen samen. Omdat het stukje lopen elke dag lukt, zal je moed en vertrouwen krijgen dat je ook andere factoren in je leven kunt veranderen. Dat je sterker kunt worden. En na zestig dagen heb je een patroon opgebouwd, waar je niet meer over na hoeft te denken. Het is een gewoonte geworden. Daarna kun je dan meer gewoontes creëren, bijvoorbeeld water drinken in plaats van frisdrank. En dan steeds een stapje verder.”

Zo kan je uiteindelijk ver komen met powerlifting, steeds een stapje hoger. En deze wijsheid kan je toepassen op alle aspecten van je leven. Succes!

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s